0 Кошик
Вибране
Порівняння
Каталог товарів

Вибір плетених шнурів для риболовлі

 

Вибір плетених шнурів для риболовлі

У риболовлі можуть використовувати як монофільні жилки так і плетені шнури.
Якщо по нейлонових моножилках більш зрозумілі порівняльні характеристики і менше відмінностей, то в шнурах більше відмінностей та різних параметрів.

Якщо є необхідність у виборі рибальського плетеного шнура, розібратися в тонкощах, характеристиках визначитися і купити шнур для риболовлі, ми спробуємо описати основні моменти щодо особливостей і характеристик на які необхідно звернути увагу в першу чергу і керуючись якими можна правильно підібрати необхідну плетену жилку (плетінку).

 

 

Основні параметри, на які необхідно звертати увагу при виборі плетеного рибальського шнура:
- розривне навантаження (може бути наведено в кілограмах «kg» або фунтах «lb»;
- діаметр (може бути наведений в міліметрах або в дюймах, а також японські шнури мають окрему класифікацію, японську нумерацію - «#»;
- кількість жил, що можуть складатися з різної кількості жил; найпопулярніші 4 жильні, 8 жильні, (меншим попитом користуються 3-жильні, 9-жильні, 12-жильні, 13-жильні);
- довжина розмотування - найпопулярніші розмотування 150, 200, 300 метрів, але також необхідно помітити що є різні розмотування від менше 100 метрів і більше 1000 метрів;
- колірна схема - можуть бути забарвлені у різні кольори, як моно кольори (однотонні), так і забарвлені у різні набори кольорів з чергуванням кольорів (мультиколор);
- абразивостійкість що важливо для деяких видів риболовлі, де необхідна висока стійкість до стирання;
- це основні моменти, за якими варто підбирати шнур, а також на які варто звертати увагу при виборі плетінки.

Є вторинні і менш значущі характеристики - такі як гладкість, м'якість, шовковистість, розтяжність (хоча необхідно помітити що мінімальна розтяжність у всіх шнурів), матеріал з якого створений шнур так як цей параметр впливає на багато інших характеристик.

Є ще момент на який варто звертати увагу, але який не є прямою характеристикою виробу це виробник або бренд.
Шнури створюють багато компаній, основні та якісні шнури створюють американські та японські компанії так як вони володіють технологіями, поступаються цим шнурам тайванські виробники і ще менш якісні шнури виробляють китайські виробники. Є звичайно також і європейські компанії, але їх дуже мало і ми не враховуватимемо їх, оскільки більшість європейських компаній замовляють для себе шнур у японців, тайванців чи китайців.
Найякісніші шнури це американські та японські та основне що можна порекомендувати в цьому випадку – купувати виключно оригінальні шнури брендів з цих країн.
Менш якісні шнури, які можна порекомендувати до покупки, це тайванські.
І шнури, які не рекомендуємо до покупки це китайські шнури.
Також не рекомендуємо до покупки шнури сумнівного походження або підробку тому що тут якість відповідно взагалі не можна гарантувати від слова зовсім.

Ми привели лише основні моменти, на які варто звертати увагу, і це саме ті важливі фактори та характеристики, які одні з найважливіших і завдяки яким можна вибрати шнур для риболовлі, який служитиме на рибалці довгий час. 

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
24 + ? = 32